خبرنگار پايگاه اطلاع رساني سپاه انصارالحسين (عليه السلام) استان همدان در تويسركان، بر آن است تا در دهه مبارك فجر ۱۰ شهيد انقلاب شهرستان تويسركان را معرفي كند. شما خواننده عزيز مي توانيد براي آشنايي بيشتر با هر كدام از شهدا بر روي نام شهيد كليك نماييد. (اين بخش در حال تكميل شدن است.)
۱ـ شهيد فرشيد هرمزي(سيد فوأد هرمزي)
شهيد فرشيد در سال ۱۳۳۸ در شهر آبادان در خانواده اي فرهيخته و آگاه متولد شد دوره ابتدايي را در آبادان و دوره راهنمايي را در راهنمايي امام خميني (كورش كبير) به پايان رساند و براي رشته ي رياضي در دبيرستان امير كبير ثبت نام نمود و هنگام شهادت در سال چهارم رياضي تحصيل مي كرد. از سجاياي اخلاقي ايشان مهرباني ، ورزشكار نمونه ، مردم دار ، صفا و اخلاص بود.
الگويي خوب و كوشا در بين هم شاگردي ها و چهره اي نمونه در ورزش شهرستان، جسور و بي باك در مقابل ستمگران و رهبر دانش آموزان در تظاهرات و راهپيمايي ها، براي خانواده فرزندي درست كردار و كوشا و پر تلاش و همكار و راهنمايي دلسوز براي خواهران و برادران.
۲- شهيد شيخ اسماعيل بياتي:
حجت الاسلام شيخ اسماعيل بياتي در سال ۱۳۳۸ در خانواده اي متدين و مذهبي در روستاي مبارك آباد متولد شد. پدر ايشان استاد حمزه بياتي موذن روستا بود. شهيد بياتي در كودكي و نوجواني در هيأت هاي مذهبي و قرآني روستا فعاليت داشت و پس از پايان تحصيلات ابتدايي به مدرسه ي علميه ي تويسركان وارد شد و در سال هاي ۵۶ و ۵۷ در صف مبارزان به روشنگري پرداخت. در روز نهم دي ماه ۵۷ همه ي خانواده شهيد روزه بودند، شهيد اسماعيل يك قرص كلوچه براي افطار در جيبش گذاشت و بسوي شهر روانه شد. چنان كه گذشت از فاصله اي نزديك توسط آن سرهنگ جنايت كار به شهادت رسيد. پدرش مي فرمايد: گلوله دقيقا به وسط پيشاني اش خورده بود. هنگامي كه در كنار جنازه اش بودم رئيس دادگاه آن زمان به سرهنگ قاتل كه سراسيمه خود را به بيمارستان رسانده بود گفت: چرا او را كشتي؟ او جواب داد، مي خواست به من حمله كند. قاضي گفت: نامرد با مهرنماز و كلوچه مي خواست به تو حمله كند.
۳- شهيد حجت ا.. صادقي:
شهيد صادقي در سال ۱۳۲۹ در خانواده اي فرهيخته و آگاه به دنيا آمد. دوران ابتدايي را به پايان رساند اما ادامه تحصيل نداد، به كار آزاد روي آورد و بعد از رفتن به تهران در سال ۱۳۴۸ به جوش كاري پرداخت. اسكلت سازي را در شهرهاي اهواز، آبادان و تويسركان انجام داد. گنبد مسجد امام حسين، اسكلت سازي بيمارستان ولي عصر و بانك تجارت مركزي از كارهاي ايشان است. مهربان و خوش اخلاق ، منظم ، نظيف ، با غيرت ، شجاع بود. به اين جهت با شركت خواهران خود در جشن هاي شاهنشاهي كه در مدارس برگزار مي شد مخالفت مي كرد. از اولين كساني بود كه «شعار مرگ بر شاه» داد به دليل فعاليت هاي زياد، مأموران او را شناسايي كرده بودند و در روز ۹ دي ماه ۱۳۵۷ در مقابل منزل او را به شهادت رساندند.
۴ـ شهيد مهدي بهرامي:
در سال ۱۳۳۷ در تويسركان زاده شد، دوران ابتدايي را طي كرد و در دبيرستان شريعتي (شاهپور) به تحصيل ادامه داد در روز ۲۳ بهمن كه مردم براي تسليم نمودن شهرباني اجتماع كرده بودند، مهدي نيز كه منزلشان در همان نزديكي بود با مردم همراه شده و در همان روز مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسيد.
۵- شهيد مجتبي بيات:
مجتبي در سال ۱۳۴۱ در تويسركان به دنيا آمد. پس از طي دوره ي ابتدايي وارد هنرستان صنعتي شد، با آغاز نهضت امام خميني(ره) در راهپيمايي ها و تظاهرات شركت مي كرد. مورد تعقيب قرار گرفت و يك بار هم مورد ضرب و شتم مأموران قرار گرفت، آرمي بر يقه ي كتش مي چسباند كه مزين به تصوير امام بود. در روز ۲۳ بهمن در اطراف شهرباني مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسيد.
۶- شهيد حسن نانكلي :
شهيد نانكلي در سال ۱۳۴۶ در جولستان به دنيا آمد، دوران ابتدايي را طي كرده بود عضو كتابخانه مذهبي مسجد امام حسين بود، از اعضاي فعال مساجد بود در هنگام نماز و دعا حال بخصوصي داشت و به همين جهت مورد احترام خانواده بود در روز ۲۳ بهمن در اطراف شهرباني دچار برق گرفتگي شد و به شهادت رسيد.
۷ـ شهيد رضاحسين غلامعلي
۸ـ شهيد مرتضي موميوند
۹ـ قدرت الله جليلوند
۱۰ـ شهيد نورمراد بختياري