به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني سپاه انصارالحسين (عليه السلام) استان همدان در نهاوند، در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين مغيثي، اين شهرستان را به لحاظ مبارزات سياسي و انقلابي از شهرستانهاي موثر در پيروزي انقلاب خواند و گفت: تقديم بيش از 850 شهيد، 2 هزار و 500 جانباز و 92 آزاده سرافراز نشان اين مدعاست.
وي گفت: عده اي جوان كه از بي عدالتي و فساد و بي ديني حكام فاسق خود به ستوده آمده بودند و با الهام از قيام سرخ امام حسين(ع) كه زندگي با ذلت ننگ است، تصميم به مبارزه و قيام عليه ظلم و ستم حكومت پهلوي گرفتند.
مغيثي افزود: اين حركت انقلابي و غيرتمندانه انها موجب شد پايههاي رژيم استكباري و طاغوتي شاهنشاهي به لرزه بيفتد.
در ادامه اين مراسم دكتر محمد حسين رجبي دواني رئيس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي گفت: اين گروه در سال 1351 در شهر نهاوند با مشي اسلامي و با انتخاب نام و فرياد ابوذر در راه جهاد مسلحانه پنهاني عليه شاه قرار گرفتند و با تدوين ايدئولوژي و برنامه عملي به خودسازي و خودشناسي، آگاه سازي تودهها ي مردم همت گذاشتند.
رجبي افزود: يكي ديگر از اهداف گروه ابوذر، تلاش براي ازبين بردن فقر و بدبختي و مبارزه با رژيم حاكم بهعنوان عامل اصلي اين فقر و بدبختي بود چرا كه آنها از ديدن فقرا و ستمديدگان در پيرامون خود بسيار رنج ميبردند.
وي عنوان كرد: گروه ابوذر پس از تجربه فعاليتها و جلسات مذهبي ـ اعتقادي در راستاي توسعه و تبليغ ديني، به اين نتيجه رسيدند كه تا زمانيكه وارد مرحله مبارزه مسلحانه با رژيم نشوند، نخواهند توانست اقدام بنيادي و موثري در راستاي اضمحلال حاكميت وقت و زمينهسازي براي حكومت آرماني اسلامي انجام دهند.
گروه ابوذر نهاوند در تير ماه 1352 پس از دستگيري و تحمل شكنجه هاي فراوان و گذراندن چندين جلسه محاكمه در سحر گاه روز 30 بهمن 1352 به دستور مستقيم شاه خائن، مظلومانه در ميدان چيتگر تهران در مقابل گلوله ها قرار گرفتند و به شهادت رسيدند.